Terug naar overzicht

Vraag

Is payrolling interessant voor de horeca?

Antwoord

Bevindt jouw bedrijf zich binnen de horeca-branche? En werk je vaak met extra personeel in drukke periodes? Dan is het voor jou interessant om te kiezen voor payrolling. Wij hebben veel ervaring met payrolling in de horeca.

Waarom kies je voor payrolling?

Restaurants, hotels en overige horecabedrijven hebben vaak extra personeel nodig in drukke tijden maar weten niet exact voor hoelang. Herken je jouw organisatie hierin? En kent jouw bedrijf veel pieken en dalen qua drukte? Heb je een seizoensgebonden bedrijf en wil je flexibel kunnen zijn? Dan is payrolling passend bij jouw bedrijf.

‘’De inzet van personeel in mijn ijssalon is moeilijk in te schatten door de wisselende zomerdagen in Nederland. Comfort Payroll maakt het voor mij mogelijk om enkel personeel in te zetten wanneer ik extra krachten nodig heb.’’

Wanneer payrolling voor jou interessant is

  • Ik heb extra personeel nodig, maar weet niet voor hoe lang
  • Ons bedrijf kent veel pieken en dalen qua drukte
  • Wij zijn een seizoensgebonden bedrijf
  • Ik wil snel en goedkoop in kunnen spelen op ontwikkelingen
  • Mijn medewerkers werken flexibele uren
  • Ik wil flexibel zijn

Flexibele inzet van horecapersoneel

Veel ondernemers binnen de horecabranche maken gebruik van payrolling omdat zij te maken hebben met flexibele inzet van uren en diverse arbeidsovereenkomsten. Vaak is het zo dat jij, als ondernemer binnen de horecabranche, niet weet hoeveel uren je een medewerker van te voren aan kunt bieden. Comfort Payroll biedt jou de mogelijkheid om enkel de gewerkte uren van jouw medewerkers te betalen.

Hoe doet Comfort Payroll dat?

Comfort Payroll wordt juridisch werkgever van jouw medewerkers en is verantwoordelijk voor alle werkgeversverplichtingen. Hierdoor valt de medewerker onder de CAO voor de uitzendbranche, waar andere regels gelden dan de CAO voor de horecabranche.

Meer weten?

Wil je meer weten of kijken wat Comfort Payroll voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem contact met ons op of vraag een kennismaking aan.