Terug naar overzicht

Vraag

Is payrolling interessant voor distributiecentra?

Antwoord

‘’Mijn distributiecentrum kent pieken en dalen qua drukte. In sommige periodes heb ik daardoor meer personeel nodig. Dit zorgt voor extra personeels- en loonadministratie. Klopt het dat Comfort Payroll dit voor mij uit handen kan nemen?’’

‘’Dat klopt. Comfort Payroll verzorgt de complete personeels- en loonadministratie waarbij we jouw personeel 5,5 jaar in tijdelijke dienst kunnen houden.’’

Ben jij eigenaar van een distributiecentrum? En heb je te maken met verschillende periodes qua drukte? Dan is payrolling wellicht iets voor jou.

Wat houdt payrolling precies in?

Payrolling is het verzorgen van de complete personeels- en salarisadministratie waarbij jouw personeel 5,5 jaar in tijdelijke dienst kan worden gehouden zonder dat jouw distributiecentrum die risico’s hiervan draagt.

Hoe werkt dit?

Comfort Payroll wordt de juridische werkgever van jouw medewerkers en is hiermee verantwoordelijk voor alle werkgeversverplichtingen. Hierdoor vallen jouw medewerkers onder de CAO voor de uitzendbranche, waar andere regels gelden dan binnen de CAO van de logistieke branche waar jouw distributiecentrum zich in bevindt. Daarnaast is Comfort Payroll verantwoordelijk voor de personeelsadministratie, arbeidscontracten en draagt Comfort Payroll het risico bij ziekte of arbeidsongeschiktheid.

Waarom is dit interessant voor mijn bedrijf?

Distributiecentra hebben vaak te maken met een hoog verloop binnen het bedrijf. Dit heeft te maken met onregelmatige werktijden en verschillende periodes qua drukte en vraag naar personeel. Wanneer jij als ondernemer binnen de distributiebranche extra personeel nodig hebt en je snel en goedkoop in wilt kunnen spelen op ontwikkelingen, dan biedt Comfort Payroll jou een oplossing.

Zelf blijf je leidinggevende en verantwoordelijk voor het werven en aansturen van jouw personeel. Je bent flexibeler wanneer de werkdruk verandert en kan zo inspelen op ontwikkelingen die zich voordoen binnen de logistieke branche.

Meer weten?

Wil je meer weten of kijken wat Comfort Payroll voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem contact met ons op of vraag een kennismaking aan.