Terug naar overzicht

Vraag

Is payrolling interessant voor hoveniers?

Antwoord

Heb jij een hoveniersbedrijf? En heb je steeds meer behoefte aan flexibele inzet van personeel? Comfort Payroll neemt graag jouw personeelsadministratie voor je uit handen. Zo kan jij je focussen op de core-business van jouw bedrijf binnen de groensector.

Flexibele inzet tijdens hoogseizoen

De vraag naar flexibele inzet van personeel binnen de hoveniersbranche neemt steeds meer toe. Met name binnen deze sector is er sprake van vraag naar personeel gedurende een aantal maanden binnen het zomerseizoen. Deze periode duurt circa negen maanden. Een tijdelijk contract aanbieden voor deze periode vraagt veel werkzaamheden omtrent personeels- en salarisadministratie. Daarnaast zijn de beschikbare contracten ook niet zo flexibel als vroeger.

Redenen waarom payrolling interessant is voor hoveniers

Een van de redenen waarom payrolling interessant is voor een bedrijf binnen de hoveniersbranche is het feit dat jouw onderneming waarschijnlijk tijdelijk extra personeel nodig heeft. Het groeiseizoen is vooraf niet te voorspellen waardoor jouw bedrijf veel pieken en dalen kent qua drukte. De flexibiliteit die Comfort Payroll jouw bedrijf biedt sluit aan bij jouw wensen omtrent het verzorgen van personeels- en salarisadministratie.

Zelf werf je kundig personeel

Comfort Payroll biedt jouw hoveniersbedrijf een oplossing. Zo werf je zelf het personeel dat geschikt is voor de functies binnen jouw bedrijf en nemen wij de werkgeversverplichtingen van je over.

‘’Als bedrijf binnen de hoveniersector vind ik het belangrijk om zelf mijn personeel te kunnen werven die ik tijdens het groeiseizoen inzet. Mijn personeelsadministratie besteed ik graag uit, zodat ik me kan focussen op het leidinggeven aan mijn werknemers.’’

Hoe doen wij payrolling?

Comfort Payroll wordt juridisch werkgever van jouw medewerker en is verantwoordelijk voor alle werkgeversverplichtingen. Hierdoor valt de medewerker onder de CAO voor de uitzendbranche, waar andere regels gelden dan de CAO voor de hoveniersector. Hiermee zet je jouw personeel flexibel in, binnen het groeiseizoen.

Meer weten?

Wil je meer weten of kijken wat Comfort Payroll voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem contact met ons op of vraag een kennismaking aan.