Terug naar overzicht

Vraag

Is payrolling interessant voor schoonmaakbedrijven?

Antwoord

Ben jij de eigenaar van een schoonmaakbedrijf? Of bevindt jouw bedrijf zich binnen de schoonmaakbranche? Dan is payrolling wellicht iets voor jou.

Hoog verloop binnen schoonmaakbedrijven

Medewerkers binnen een schoonmaakbedrijf werken vaak op oproepbasis of via een 0-uren contract. De werktijden van deze werknemers zijn vaak in de avond of in het weekend wanneer de meeste bedrijven gesloten zijn. De tijden die de schoonmaakkracht werkt zijn vaak kort maar intensief. De werkzaamheden bestaan vaak uit diverse taken. Algemeen bekend is dat er sprake is van een hoog verloop en ziekteverzuim binnen de schoonmaakbranche.

Administratieve taken uitbesteden

Vele schoonmaakbedrijven werken voor meerdere opdrachtgevers. Dit zorgt, net als hoog verloop binnen deze branche, vaak voor veel administratieve taken voor jou als eigenaar van een bedrijf binnen de schoonmaaksector. Comfort Payroll kan deze taken voor jouw bedrijf uit handen nemen.

Wat is payrolling?

Payrolling is het verzorgen van de complete personeels- en salarisadministratie waarbij personeel 5,5 jaar in tijdelijke dienst gehouden kan worden zonder dat jouw bedrijf de risico’s hiervan draagt. Comfort Payroll draagt hierbij het risico van onder andere hoog verloop en verzuim binnen jouw schoonmaakbedrijf.  

Hoe werkt dit?

Comfort Payroll wordt de juridische werkgever van jouw medewerkers en is verantwoordelijk voor alle werkgeversverplichtingen. Hierdoor valt de medewerker onder de CAO voor de uitzendbranche, waar andere regels gelden dan binnen de CAO van de schoonmaakbranche.

Voordelen van payrolling voor schoonmaakbedrijven

  • Een proeftijd bij een tijdelijk contract
  • Meer dan twee tijdelijke contracten mogelijk
  • Geen kosten bij personeelsadministratie
  • Geen risico bij ziekte of arbeidsongeschiktheid
  • Je betaalt slechts de gewerkte uren
  • Je bent flexibeler als de werkdruk verandert
  • Zelf blijf je leidinggevende

‘’Payrolling maakt het voor mijn schoonmaakbedrijf makkelijk om verschillende werknemers met diverse werkzaamheden in te kunnen zetten. De personeelsadministratie besteed ik graag uit.’’

Meer weten?

Wil je meer weten of kijken wat Comfort Payroll voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem contact met ons op of vraag een kennismaking aan.