Terug naar overzicht

Vraag

Is payrolling interessant voor supermarkten?

Antwoord

Ben jij een eigenaar van een supermarkt? En heb jij parttimers en oproepkrachten in dienst? Comfort Payroll neemt de personeelsadministratie van jouw supermarkt over zodat jij je kunt focussen op de core-business van jouw bedrijf.

Parttimers en oproepkrachten

Supermarkten werken vaak met een vaste krachten, oproepkrachten en parttimers. De meeste parttimers en oproepkrachten hebben een 0-uren contract. Het werken met vele oproepkrachten en parttimers en de snelle wisseling van werknemers zorgt ervoor dat supermarkten vaak te maken hebben met veel administratieve taken. Comfort Payroll biedt jou als ondernemer binnen de supermarktbranche een oplossing om deze administratieve taken uit handen te nemen.

Loonbetalingsplicht 0-uren contract

Veel supermarkten bieden medewerkers een 0-uren contract aan, dit is gunstig wanneer je voor sommige periodes extra personeel nodig hebt. De nadelen van deze contractvorm zijn dat een oproepkracht recht heeft op minimaal drie uur loon wanneer hij/zij wordt opgeroepen. Daarnaast geldt de loonbetalingsplicht voor de oproepkracht wanneer hij/zij langer dan zes maanden in dienst is.

Payrolling is de oplossing

Heb jij als supermarkteigenaar een hoog verloop binnen jouw bedrijf? Heb je voor sommige periodes extra personeel nodig, maar weet je niet voor hoe lang? Dan is payrolling voor jou een goede oplossing. Comfort Payroll biedt jou als supermarkteigenaar optimale flexibiliteit en minimale risico’s.

Hoe doet Comfort Payroll dat?

Comfort Payroll verzorgt jouw complete personeels- en salarisadministratie waarbij we jouw personeel 5,5 jaar in tijdelijke dienst kunnen houden zonder risico voor jouw supermarkt. Comfort Payroll is hierbij verantwoordelijk voor alle werkgeversverplichtingen. Zo blijf je zelf leidinggevende en betaal je alleen de gewerkte uren van de parttimers en oproepkrachten binnen jouw supermarkt. De medewerkers van jouw supermarkt vallen hierdoor onder de CAO voor de uitzendbranche, waar andere regels gelden dan binnen de CAO voor de levensmiddelenbranche.

Meer weten?

Wil je meer weten of kijken wat Comfort Payroll voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem contact met ons op of vraag een kennismaking aan.