Terug naar overzicht

Vraag

Ik heb last van veel ontslagen, wat kan ik doen?

Antwoord

Is er sprake van een hoog ontslagrisico binnen jouw organisatie? Comfort Payroll kan dit risico voor je verlagen. Zo dat jij je kunt focussen op je core-business en het werven van goed personeel.

Draagt jouw organisatie een hoog ontslagrisico?

Bij tijdelijke, minder gemotiveerde, slecht presterende of niet bijgeschoolde werknemers is het bekend dat zij een groter ontslagrisico dragen. Niet altijd is het ontslagrisico te wijten aan het functioneren van de werknemer binnen een organisatie. Het ontslagrisico binnen een organisatie kan per periode verschillen of branche-gerelateerd zijn. Pieken en dalen binnen de vraag naar personeel kunnen het ontslagrisico bijvoorbeeld vergroten. Veel seizoensgebonden bedrijven zullen  bijvoorbeeld de lasten van het vergrote ontslagrisico dragen.

Pieken en dalen qua vraag naar werknemers?

Als jouw bedrijf verschillen kent qua drukte en daarmee qua vraag naar werknemers, of wanneer jij als organisatie een werknemer tijdelijk in dienst neemt en geen vast contract aan kan bieden, biedt Comfort Payroll een geschikte oplossing.

Hoe doen we dat?

Comfort Payroll biedt jouw bedrijf namelijk de mogelijkheid om een deel van het ontslagrisico uit handen te nemen. Zodat jij je kunt focussen op het werven van personeel die jouw organisatie op dat moment nodig heeft.

‘’Comfort Payroll is verantwoordelijk voor het ontslagrisico van mijn organisatie, dit zorgt ervoor dat ik mijn tijd kan besteden aan het werven van personeel dat ik tijdelijk nodig heb.‘’

Waar blijf jij verantwoordelijk voor?

Je blijft op deze manier verantwoordelijk voor de werving, selectie en aansturing van jouw personeel op de werkvloer en je betaalt alleen de gewerkte uren van de werknemers binnen jouw organisatie. Zodat wanneer jouw organisatie op dit moment extra personeel nodig heeft, maar je niet exact weet voor hoelang, Comfort Payroll de mensen in dienst neemt die jij werft en aanstuurt. Dit zonder dat jouw organisatie de risico’s van het ontslagrisico draagt.

Meer weten?

Wil je meer weten of kijken wat Comfort Payroll voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem contact met ons op of vraag een kennismaking aan.