Terug naar overzicht

Vraag

Ik wil een oproepcontract aanbieden, kan dat nog?

Antwoord

Werkt jouw bedrijf regelmatig met oproepkrachten? En kent jouw bedrijf periodes waarin je het ene moment meerder personeel nodig hebt dan het andere moment? Dan biedt Comfort Payroll een geschikte optie voor jou.

Loondoorbetalingsverplichting bij oproepkrachten

Steeds meer bedrijven werken met oproepkrachten en kiezen ervoor om personeel in dienst te nemen wanneer zij hen nodig hebben. Hiermee draag je als bedrijf zijnde niet de verplichting van vaste medewerkers maar neem je wel een groot risico. Oproepkrachten werken vaak via een 0-uren contract of een min-maxcontract. In verschillende situaties heeft de oproepkracht recht op loon door de loondoorbetalingsverplichting terwijl de tijdelijke werknemer niet de uren werkt die nodig zijn binnen jouw bedrijf.

Wij dragen het risico

Comfort Payroll biedt hiervoor een oplossing. Comfort Payroll neemt een zorg uit handen voor jouw bedrijf door het verzorgen van de complete personeels- en salarisadministratie van oproepkrachten. Hierbij draagt Comfort Payroll het risico van het inzetten van oproepkrachten voor jouw organisatie.

Extra personeel zonder extra doorbetaling

Zelf blijf je verantwoordelijk voor de werving, selectie en aansturing van jouw oproepkrachten. Zodat je in drukke periodes extra personeel in kan zetten binnen jouw bedrijf. De loonadministratie wordt aan ons uitbesteedt en de oproepkrachten worden alleen uitbetaalt voor uren die zij daadwerkelijk gewerkt hebben.

‘’De decembermaand is voor ons een drukke periode waarin wij vaak werken met oproepkrachten, Comfort Payroll neemt de loonadministratie van onze tijdelijke krachten uit handen. Hierdoor kunnen wij ons focussen op het aansturen van extra personeel.’’

Hoe doen we dat?

Comfort Payroll wordt juridische werkgever van jouw medewerkers en is verantwoordelijk voor alle werkgeversverplichtingen. Hierdoor valt de medewerker onder de CAO voor de uitzendbranche, waar andere regels gelden dan de CAO voor jouw branche.

Meer weten?

Wil je meer weten of kijken wat Comfort Payroll voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem contact met ons op of vraag een kennismaking aan.