Terug naar overzicht

Vraag

Kan ik vakantiekrachten en weekendhulpen via payrolling aannemen?

Antwoord

Biedt jouw organisatie vakantiewerk en/of weekendwerk aan? Dan heb je vast te maken met extra personeelsadministratie en speciale regels voor vakantie- en weekendkrachten. Comfort Payroll is verantwoordelijk voor alle werkgeversverplichtingen. 

Extra vraag naar personeel

Veel bedrijven hebben in het weekend of in vakantieperiodes extra vraag naar personeel. Een reden hiervoor kan zijn dat het goed gaat op de arbeidsmarkt waardoor een tekort aan personeel ontstaat of wanneer het vaste personeel vakantiedagen opneemt. 

Administratie van vakantie- of weekendkrachten

Bij het inzetten van vakantie- of weekendkrachten komen speciale regels kijken waarbij daarnaast ook onderscheid wordt gemaakt tussen krachten uit diverse leeftijdscategorieën. Wij begrijpen het wanneer je zelf liever focust op de core-business van jouw organisatie, in de plaats van de administratie van jouw vakantie- of weekendkrachten.

Hoe werkt dit?

De werknemers die je in het weekend of in de vakantieperiodes inzet binnen jouw bedrijf komen bij ons in dienst. Zelf doe je de werving, selectie en de aansturing op de werkvloer. Comfort Payroll zorgt ervoor dat de personeelsadministratie en arbeidscontracten op orde zijn. Daarnaast draagt Comfort Payroll het risico bij ziekte of arbeidsongeschiktheid van jouw werknemers.

Welke voordelen biedt Comfort Payroll mij?

Wanneer je Comfort Payroll inzet als de juridische werk werkgever van jouw vakantie- of weekendkrachten loopt jouw organisatie geen risico bij ziekte of arbeidsongeschiktheid. Daarnaast betaal je alleen voor de gewerkte uren van jouw personeel en blijf je zelf de leidinggevende. En wanneer de werkdruk in jouw bedrijf verandert kan je jouw vakantie- of weekendkrachten flexibeler inzetten zonder extra personeelsadministratie.

‘’In de vakantieperiode maak ik vaak gebruik van vakantie- of weekendkrachten die mijn organisatie komen versterken. Comfort Payroll zorgt ervoor dat ik zelf geen personeelsadministratie bij hoef te houden.’’

Meer weten?

Wil je meer weten of kijken wat Comfort Payroll voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem contact met ons op of vraag een kennismaking aan.