Terug naar overzicht

Vraag

Wat is een goed alternatief voor het 0-uren contract?

Antwoord

Kan jouw organisatie werknemers geen 0-uren contracten meer aanbieden door de aangepaste wetgeving? Of is het noodzakelijk om een werknemer een vast contract aan te bieden? Comfort Payroll biedt jouw bedrijf een oplossing waardoor wij jouw personeel voor je in dienst nemen.

Een flexibel contract

Een 0-uren contract is een arbeidsovereenkomst voor bepaalde of onbepaalde tijd. Bij een 0-uren contract is de arbeidsuur per week of periode niet vooraf vastgelegd. Als werkgever kan je medewerkers flexibel oproepen wanneer je hen nodig hebt. En je betaalt alleen loon over de daadwerkelijk gewerkte uren. Behalve wanneer de werktijd korter is dan drie uur, dan wordt de medewerker alsnog betaalt voor drie uur werk.

Wanneer er werkzaamheden beschikbaar zijn voor werknemers met een 0-uren contract, ben je als werkgever verplicht om deze werknemers op te roepen. En wanneer een werknemer ziek is, moet je als werkgever zijnde de ingeplande uren toch uitbetalen.

Personeel langer in dienst houden

Het voordeel voor jouw bedrijf is dat je enkel loon betaalt over de gewerkte uren van de werknemers die je een 0-uren contract aanbiedt, tenzij dit minder is dan drie uur werk. Echter komen er meer zaken kijken bij het aanbieden van een 0-uren contract. Het komt namelijk regelmatig voor dat bedrijven deze contractvorm aan een werknemer aanbieden maar na verloop van tijd een werknemer verplicht in dienst moeten nemen. Een ander veelvoorkomend scenario is dat een zieke werknemer uitbetaalt wordt voor de uren die ingepland staan. Comfort Payroll biedt hiervoor een oplossing, waardoor je alleen de gewerkte uren betaalt.

Oplossing voor langer contract 

Wanneer je alleen een 0-uren contract kan aanbieden aan een potentiële werknemer is het zo dat deze contractvorm maar een aantal keer herhaald kan worden. Daarna is het noodzakelijk om je werknemer een vast contract aan te bieden of voor een periode uit dienst te nemen. Comfort Payroll kan jouw personeel voor een langere tijd in dienst nemen.

Comfort Payroll neemt jouw personeel in tijdelijke dienst

De complete personeels- en salarisadministratie waarbij we uw personeel 5,5 jaar in tijdelijke dienst kunnen houden, wordt door Comfort Payroll verzorgt. Hierbij worden situaties als het verplicht uit dienst nemen van medewerkers, omdat je de werknemer geen vast contract aan kan bieden, voorkomen.

Wij zijn verantwoordelijk

Comfort Payroll wordt juridische werkgever van jouw medewerkers en is daarmee verantwoordelijk voor alle werkgeversverplichtingen. Hierdoor wordt de personeelsadministratie uitbesteedt en blijft jouw werknemer voor een langere tijd in dienst. Zelf blijf je leidinggevende en kan je focussen op de core-business van jouw organisatie. 

Meer weten?

Wil je meer weten of kijken wat Comfort Payroll voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem contact met ons op of vraag een kennismaking aan.